Forum içeriğimiz ziyaretçi kardeşlerimize açılmıştır. Forum sayfamızı daha aktif kullanmak için üye olmanız gerekir.

Gönderen Konu: Sevimli kurabiyeler  (Okunma sayısı 8578 defa)

  • Ziyaretçi
Sevimli kurabiyeler
« : 04 Mart 2014, 21:43:32 »
Malzemeler:
 
  • 1 adet oda sicakliginda iyice erimis margarin (biz geldigimizde margarinler bir gece oncesinden masalarda bekletilmisti ancak erimemisti elbette ki… Ismi gibi hunerli olan Muge Huner Hanim’in tuyolarindan biri: margarinlerin uzerinde kurdanlarla delik acarak mikro dalga firinda eriterek margarin istenen kivama ulasabiliyor – bu kisim cok onemli, kurdanla delik acmadan margarini mikro dalgaya koyarsaniz, margarin patlayip mikro dalganin her kosesine yapisabiliyormus..)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardagi pudra sekeri
  • 1 cay kasigi karbonat
  • 1 cay kasigi tarcin
  • 1 cay kasigi vanilya
  • 1 portakal kabugu rendesi (ince tarafiyla rendelenmesi tercih sebebi, ben kalinla yapmaya kalktim, benim hamurum hemen ayirt ediliyordu:)
  • Alabildigince un (unu 1 su bardagi koyduktan sonra, servis kasigi ile koymakta fayda var, ayari kacmasin, cok sert olmasin hamurumuz)
Hazırlanışı:
Tum malzemeleri karistirarak ele yapismayan ama sert de olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoguruyoruz. Ele az yapisir hale geldiginde tezgahta hamuru alt ust ederek toparlama yoluyla yogurmak daha iyi bir sonuc veriyormus, hamur ellenmeyi sevmezmis.. Daha sonra hamuru bir posete koyup 20 dakika buzlukta bekletiyoruz.
Hamurdan parca parca koparark cok ince olmayan (yarim cm kadar) hamur acip istenilen kaliplarla sekil veriyoruz, uzerlerine kurdanla birkac delik aiyoruz ve onceden isitilmis firinda ortalama 11 dakika pisiriyoruz (herkesin kendi firin ayari oldugu icin bu biraz deneme yanilma yontemiyle oluyor tabii)
Bu arada seker hamurlari ve gida boyalari olmali tabii elimizde:)) Kurabiyeler firindayken beyaz seker hamurlarini istediginiz renklerle karistirarak (basta az renk koyup daha sonra seker hamurundan 1 parca koparip renkleri koyulastirmak suretiyle 1 hamurdan birden fazla tonda renk elde edilebiliyor) renklendirilmis hamurlari hazirlamak mumkun..
Kurabiyeler soguduktan sonra ise seker hamurlarini da kaliplarla kesip kurabiyelerin uzerine incecik bir dilim bal surup uzerine seker hamurunu yapistiriyororuz (seker hamuru uzerine farkli bir seker hamuru yapistirilacaksa, ikinci hamur cok ince olmali ve bu sefer yapistirici madde olarak su kullanilmali).
Daha sonra isin suslemesi sizin yaraticiliginiza ve elinizdeki malzemelere kalmis..
Kurabiye yapmasi kolay kismi ama seker hamuru kismi bir miktar zor itiraf edeyim (ben “deli isi” diye nitelendirmistim:)).. Hele benim partnerlerim gibi tekstil isinde yaraticilik gerektiren konularda calisan insanlarla bu ise girisince benim kurabiyelerim cocuk kurabiyesi gibi kaldi:)
Ama gunun sonunda ellerinizde yaptiginiz kurabiyeler, yuzunuzde bir gulumseme, herseye degdigini dusunuyor insan.. Ailem disinda sevdigim insanlarla vakit gecirdigim, ustune yeni birseyler ogrendigim guzel bir gun ve tatli anilar…
Bunun icin, oncelikli sevgili Muge Huner’e
cok tesekkur ediyorum.. O gun sadece birseyler ogretmedi bize, cok iyi bir dost kazandik (bir de bana cok iyi bakti, sagolsun..) Sonra da gunumu paylasan Nihan, Hale ve Hande’ye cok tesekkur ediyorum.

Nurdan
 
 

ASKI-DERUN

  • Ziyaretçi
Ynt: Sevimli kurabiyeler
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2014, 02:37:16 »
TESEKKURLER TARIF ICIN AMA YARATICIK KELIMESINI KULLANMAZSANIZ COK DAHA DOGRU OLUR YARADAN SADECE ALLAHTIR... MEYDANA GETIRMEK OLUSTURMAK LEILMELERINI KULLANIN INS.. KARDESIM